Wat heeft Pelt in petto voor jou?

Sinds de fusie van Neerpelt en Overpelt, is Pelt meer dan ooit een actieve en groene gemeente. En dat voel je wanneer je er bent. Bedrijvigheid, goede zorgen en leuke activiteiten, maar je geniet evengoed van rust in de prachtige natuur.

Er valt altijd wat te beleven. Plezier verzekerd!

Alles in je buurt

Wie in Wado woont, heeft het gemak van alle dagelijkse voorzieningen op wandelafstand: bakker, school, dokter, speeltuin of brasserie.

Ook is er veel te doen voor wie van ontspanning en het verenigingsleven houdt. Wil je nog meer? Dan kan je naar een sterrenrestaurant in Lommel, op museumbezoek in Hasselt of op vrijdag naar de koopavond in Eindhoven.

Meer info over de gemeente
www.gemeentepelt.be

Goede bodem voor
talent én vakmanschap

Pelt floreert als hotspot voor ondernemend talent. Dat begon ooit in de klaslokalen van vakschool TIO. Al zo’n 100 jaar studeren hier gedreven vakmensen in de metaalindustrie af. In het Nolimpark en KMO-zone Heikesveld vind je meer dan 200 familiebedrijven, die veel jobs creëren. 

In goede handen

Pelt is een echte zorggemeente. Hier wordt goed voor jong en oud gezorgd. De gemeente heeft een opvallend rijk aanbod aan onderwijs. Basis- en middelbare scholen die je klaarstomen voor de toekomst. En een sterk uitgebouwd volwassenenonderwijs met toffe kunstacademie om je verborgen passie te ontplooien.

Welke zorgen jij of je familie ook nodig hebben, met zoveel ziekenhuizen en woonzorgcentra in de buurt, ben je hier in goede handen.


 

Groene hart
van Limburg

Volg de historische Hagevenwandeling, ontdek het Natuurgrenspark De Groote Heide tot over de Nederlandse grens of stap in de kano voor de Dommelafvaart. Met de kleinsten ga je naar het Klankenbos, een mysterieus bos dat je in klanken onderdompelt. Ga op ontdekking in het grootste avonturenbos van Vlaanderen waar (klein)kinderen de baas zijn. Of fiets je liever “door de bomen” van Bosland?

Lokale
lekkernijen

Ambachtelijk gemaakt? Ja hoor, Pelt serveert je Hobosbrood met Hobosworst, of een vers kaasje van kaasmakerij Catharinadal. Eentje drinken? Microbrouwer Mølder & Coöp zet de lokale biertjes voor je koud. En de pralines van Wele’s chocolade neem je mee voor thuis.

Limburg zit vol
fijne verrassingen

Het ontdekken waard op
www.visitlimburg.be

Neem contact op